Βαρβάσαινα

Βαρβάσαινα

H Βαρβάσαινα αποτελεί οδικό κόμβο, διότι το χωριό διέρχεται η Ε.Ο. Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας. Απέχει μόλις 5 χλμ. από τον Πύργο και με 1.107 κατοίκους είναι μια από τις μεγάλες κοινότητες του Δήμου Πύργου. Γειτνιάζει με τα χωριά Σμίλα, Σαλμώνη, Κολύρι.  Το χωριό είναι κτισμένο σε μια κοιλάδα, ανάμεσα σε χαμηλούς πευκόφυτους λόφους με μοναδική θέα.

Οι κάτοικοι είναι κυρίως γεωργοί, που ασχολούνται με την καλλιέργεια της ελιάς, ενώ υπάρχουν ελαιοτριβεία στην περιοχή που παράγουν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φημισμένο για την ποιότητα και την γεύση του. Λόγω της μικρής απόστασης που έχουν από τον Πύργο, πολλοί από αυτούς εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η Βαρβάσαινα διαθέτει καφενεία, ψησταριές και την άψογη φιλοξενία των κατοίκων της, που αφήνουν τις καλύτερες των εντυπώσεων σε κάθε επισκέπτης της, όλο το χρόνο.

Επίσης, μπορεί να θεωρηθεί σταθμός ανεφοδιασμού για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία, καθόσον διαθέτει βενζινάδικα αλλά και συνεργεία για οποιαδήποτε βλάβη, κατά μήκος της Ε.Ο.  και εντός των ορίων του χωριού.

Leave your comment
Comment
Name
Email