Σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από τον Πύργο, βρίσκεται η παραλία του Αγίου Ανδρέα, στον όρμο Τηγάνι. Η κολυμβητική ακτή αποτελεί τμήμα του ανοιχτού όρμου, μήκους 5,1 χλμ.. Το μήκος της παραλίας είναι 60 μ., το μέσο πλάτος 15 μ. Χρειάζεται προσοχή κατά την κολύμβηση διότι τα πρώτα μέτρα είναι βαθιά και η κλίση του πυθμένα απότομη φτάνοντας τα 5 μέτρα. Τόσο η παράκτια ζώνη όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας αποτελούνται από άμμο και βότσαλο, ενώ κατά τόπους παρατηρούνται βράχια. Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει κυρίως φαιοφύκη, χλωροφύκη και ροδοφύκη, που είναι προσκολλημένα στα βραχώδη τμήματα της ακτής. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς. Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια και καλάθια απορριμμάτων.

Πολύ κοντά στον Πύργο, περίπου 5 χλμ. από την πόλη, εκτείνεται η παραλία Κατακόλου – Καβουρίου, η οποία αποτελεί παράλιο τμήμα του Κυπαρισσιακού κόλπου, μήκους 68 χλμ. Το μήκος της παραλίας είναι 14.300 μ. και το πλάτος της 25 μ. Η άμμος είναι χαρακτηριστικό στοιχείο τόσο της παραλίας όσο και του θαλάσσιου πυθμένα της. Στην ακτή φύονται τα περίφημα λευκά κρινάκια της θάλασσας και χαμηλή βλάστηση. Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει κυρίως χλωροφύκη στις εκβολές του ποταμού και των ρεμάτων, ενώ εμφανίζονται διάσπαρτα μαλάκια (δίθυρα όστρακα) και σκυφόζωα (τσούχτρες). Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα είναι αβαθή και η κλίση του πυθμένα ήπια (σε απόσταση 140 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.).

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς και με μέσα μαζικής μεταφοράς. Τμήματα της παραλίας είναι οργανωμένα και διαθέτουν υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια, καλάθια και κάδους απορριμμάτων. Στην ακτή υπάρχουν εστιατόρια και αναψυκτήρια με τραπεζοκαθίσματα. Η ακτή χρησιμοποιείται κυρίως για κολύμβηση και οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι τα θαλάσσια αθλήματα (κυρίως κανό). Επιπλέον, στο θαλάσσιο χώρο αγκυροβολούν σκάφη αναψυχής.

 
We found Reset